Pearson . Renovation

Pearson . Renovation

Pearson Education an International Educational Publishing and Assessment Service organization embarked on a workplace transformation to their 60,000SF Boston office. This transformation was in response to the successful adaptation of open office floor plans in some of their divisional offices, and to a company-wide desire to transition to a Matrixed Organization. With limited swing space, and a renovation that would take place in their occupied offices, complex phasing plans were developed to limit disturbance to occupants. Project scope included the build-out of the new space – eliminating the majority of private offices, and creation of an open, collaborative work environment. Interior walls and doors were removed, ceilings exposed where practicable, installation of new HVAC systems, and a new electrical distribution backbone to support intense A/V. Construction took place off-hours. An IAQ plan was developed to maintain air quality, and the scope of work conducted each evening was carefully planned to allow for completion prior to employee arrival each day. The work was completed on time and schedule.

 

Architect:  Nelson Architects

 

 

Date

August 25, 2015

Category

Corporate